Ποιοι ειμαστε και τι αντιπροσωπευουμε

Την άνοιξη του 2015 μια επιτακτική ανάγκη για να αποτρέψουμε την νοοτροπία περί ευθανασίας μας ώθησε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο για ζώα.
Η Pet Mobility δημιουργήθηκε από μία ομάδα φιλόδοξων και εφευρετικών Ελλήνων κτηνιάτρων και μηχανολόγων. Ως Pet Mobility, οραματιστήκαμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον και δημιουργήσαμε το πρώτο Ελληνικό αναπηρικό τροχήλατο για κατοικίδια ζώα εξίσου ανταγωνιστικό με αυτά που παράγονται στο εξωτερικό.

Η ιδέα των αναπηρικών αμαξιδίων για τα κατοικίδια βασίζεται σε αυτή των ανθρωπίνων και σκοπός είναι να εξυπηρετεί τις φυσικές ανάγκες των ζωών για ελεύθερη και ανεξάρτητη μετακίνηση.
Η λογική του αναπηρικού αμαξιδίου είναι να μπορούν τα παραπληγικά και τετραπληγικα ζωάκια να κινούνται στο σπίτι και στο φυσικό τους περιβάλλον με την ιδία άνεση όπως τα υπόλοιπα ζωάκια. Η κίνηση του ζώου βασίζεται στα πόδια του ζώου που είναι λειτουργικά και το καροτσάκι του δίνει την αυτοδυναμία που χρειάζεται.
Ο ελληνικός σχεδιασμός και η κατασκευή του διαφέρουν καθώς τα τροχήλατα της Pet Mobility:
* προσφέρουν ασφάλεια, άνεση και ελευθερία κίνησης σε ανάπηρα ζώα,
* αποτελούνται από ελαφρύ κράμα αλουμινίου,
* προσδένονται με έναν εύχρηστο, ανθεκτικό ιμάντα από το ζώο, για να μπορεί να κινείται,
* οι τροχοί τους παρέχουν άνετη πορεία σε όλα τα οδοστρώματα και μπορούν να σηκώσουν πολλαπλάσιο βάρος του ζώου,
* το χρώμα ποικίλει ανάλογα το φύλο και είναι κατάλληλο για τα ζώα,
* σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα.


Η Pet Mobility κινείται αντίστοιχα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, καθώς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε άρτια, πρωτοποριακά μηχανολογικά προϊόντα τα οποία ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας καινοτόμες και επωφελείς λύσεις.
Τα καροτσάκια είναι φτιαγμένα για να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα λόγω του χαμηλού τους βάρους, είναι χειροποίητα και ρυθμίζονται σε ύψος και μήκος και μπορούν να σηκώσουν τουλάχιστον το διπλάσιο βάρος του ζώου.
H κατασκευή του σκελετού γίνεται από υλικά όπως το αλουμίνιο και επεξεργάζεται έτσι ώστε το ζώο να κινείται ελευθέρα χωρίς να τραυματίζεται.
To μέγεθος του σκελετού ποικίλει ανάλογα το βάρος, το είδος και την φυλή του ζώου. Ενώ το τελικό προϊόν έχει την δυνατότητα να ρυθμίζεται σε περίπτωση αλλαγής του σωματότυπου ανά πάσα στιγμή, εύκολα από τον ιδιοκτήτη με την χρήση απλών οικιακών εργαλείων.
Το ζώο φοράει ένα ελαφρύ και εύχρηστο υφασμάτινο επιστήθιο ιμάντα για να έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να κινείται φυσιολογικά χωρίς να νιώθει επιπλέον βάρος ή πως κινείται με ξένα άκρα.
Το αμαξίδιο είναι επεξεργασμένο ώστε το καθιστά ανθεκτικό στο νερό, την υγρασία και στην ζεστή. Ερευνούμε, σχεδιάζουμε, δοκιμάζουμε και κατασκευάζουμε τα αμαξίδια με βασικό μέλημα την ασφάλεια των ζώων.


Η Pet Mobility με έντονο το συναίσθημα της κοινωνικής ευθύνης προσπαθεί μέσα από μια Πανελλήνια δράση, να βρίσκεται σε επαφή με φιλοζωικούς οργανισμούς με σκοπό την υλοποίηση του project «Yellow pet», ενός project που θα ενισχύει και θα υποστηρίζει ανάπηρα ζώα που φιλοξενούν ή που έχουν μέλη των φιλοζωικών.

Σκοπός της Pet Mobility είναι να προσφέρει στα παραπληγικά ζωάκια την άνεση της αυτόνομης και ελεύθερης μετακίνησης αλλά και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει στον ιδιοκτήτη την ασφάλεια του κατοικίδιου του καθ όλη την διάρκεια χρήσης του αμαξιδίου.

Η εξέλιξη και η βελτίωση για μας είναι τρόπος ζωής... έτσι διαρκώς σχεδιάζουμε και εξετάζουμε κάθε πιθανή εξέλιξη του αμαξιδίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνια

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καταπληκτικές κατασκευές μας και τις τιμές, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετησουμε.

Υπεύθυνος:

Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

DVM, Κτηνίατρος ΑΠΘ

E-mail:

info AT petmobility DOT gr

Τηλέφωνα:

Κιν: +30 6974295655

GDPR Disclaimer: Υποβάλλοντας ερώτημα μέσω της φόρμας, μας χορηγείτε άδεια να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας.